A Magyarországon abszolút egyedülálló Oldtimer83, az üzemanyagtöltő állomással együtt működő bistro étterem kivételesen magas minőségű ételekkel várja vendégeit.
Egy igazán különleges hangulatú helyet álmodtak meg a fémszerkezetek gyártásával foglalkozó SOKORÓ Kft. tulajdonosai. Az Oldtimer83 2018-ban üzemanyag-töltőállomásként és kávézóként kezdte működését Győr mellett, Téten, de a tulajdonosok személyes érdeklődése a gasztronómia iránt arra inspirálta őket, hogy a létesítményt később egy sajátos atmoszférájú, színvonalas bistro étteremmel bővítsék.
"Magyarországon az elmúlt néhány év gasztronómiai forradalmának köszönhetően folyamatosan növekszik az igény a jó minőségű, magyar alapagyagokból készülő ételekre, és a magas színvonalú vendéglátásra. Szerettük volna, hogy az Oldtimer83 ne csupán egy benzinkút legyen, amely gyorsan, útközben elfogyasztható ételeket kínál vendégeinek. Fő célunk az volt, hogy Tét városa rendelkezzen egy olyan igényes, hazai élelmiszer alapanyagokból készült ételeket kínáló vendéglátó egységgel, amely nem csak a helyi és környékbeli lakosok számára nyújt gasztronómiai élményt, hanem messzebbről is a városba vonzza a látogatókat.
Szakácsainknak teret biztosítunk a kreativitásra, minden ötletüket szívesen meghallgatjuk, és kipróbáljuk. Csak olyan étel kerülhet az étlapra, melyet mi is szívesen fogyasztunk, illetve szívesen kínálnánk másoknak" hangsúlyozza Jelencsics Rita, a SOKORÓ Kft. egyik tulajdonosa.
Az egyedi hangulatú étterem étlapja évszakonként megújul. A teljesen házilag készített hamburgereket imádja a közönség, de szezonális alapanyagokból készülő finomságok, klasszikus és gourmet fogások is mindig kapnak helyet az étlapon. Hétköznaponként változatos napi menüvel is várják a házias ízek kedvelőit. Kínálatukban mindig található néhány fogás, melyet saját szmókerükben készítenek el, mindezek mellett a húsmentesen étkező és a vegán vendégeik is találnak számukra megfelelő fogásokat.
Egy jó ebéd egy finom desszerttel ér véget – az állandó kínálatukban szereplő kézműves rétesek mellett konyhájuk szezonális deszszert különlegességekkel is megörvendezteti a vendégeket.
„Rajongunk a finom kávékért, így nálunk már a kezdetektől egy magyar pörkölő speciality minőségű kávéiból készülnek a kávéitalok. Elkötelezettek vagyunk a környékbeli termelők és vállalkozók támogatása iránt, ezért alapanyagaink válogatásánál mindig elsőként vesszük figyelembe a helyi lehetőségeket – természetesen a legmagasabb minőségi elvárásokat támasztva. Ételeink szinte 100%-ban nálunk készülnek, erre nagyon büszkék vagyunk.”
Mivel szeretik a minőségi magyar borokat, időről időre borvacsorákat is szerveznek, melyen egy-egy magyar borász mutathatja be legjobb kínálatát, természetesen az azokhoz illő menüsör kíséretében.
(x)