„Üdv a csapatban, István!” – Facebook posztban jelentette be a Stand25 bisztró, hogy új head chefjük Volenter István, aki csupán néhány hete zárta be a Móron működő Öreg Prés Éttermet.
„Volenter István kreativitásával, szakmai alázatával és energiájával mostantól a Stand25 konyháját erősíti Pető Andrással, aki a kezdetektől meghatározó tagja csapatunknak, míg a modern magyar bisztró filozófiát továbbra is Szulló Szabina és Széll Tamás határozzák meg” – írták a posztban.
Május eleje óta már a Stand25-ben dolgozom – mondta a Magyar Konyhának Volenter, aki a szervizkonyha élére került a budai bisztróban. Jelenleg igyekszem minél jobban megismerni az étterem struktúráját és a kidolgozott rendszereket, hiszen a Stand25 működése eleinte teljesen ismeretlen volt számomra – árulta el. Hozzátette: a Stand25 stílusának elsajátítása mellett a saját elképzeléseiből is kell visszaadnia.
A konyhát továbbra is Pető András vezeti, ám a jövőben az ő szerepe nagyobb lesz az operatív működtetés tekintetében, Volenter István pedig a szerviz frissességéért és az új ajánlatok kidolgozásán dolgozik majd.
„A megkeresés gyorsan történt az Öreg Prés bezárása után, nem is számítottam rá, és a döntés is gyorsan megszületett, nem volt kérdés, hogy elvállaljam-e” – mondta a séf.