Hírek

Kitzinger Szonja

2025. június 26.

A The Hungarian Cookbook című szakácskönyv elnyerte a rangos International Gourmand Awards nemzetközi versenyen a „The Best Eastern Europe Cuisine Book in the World” díjat. Az eredményt a nemzetközi zsűri a 2025. június 18-án tartott ünnepélyes díjátadón hirdette ki, amelyre Portugáliában került sor, a világ több mint 60 országának szakmai képviselői jelenlétében.


Az International Gourmand Awards – amelyet gyakran a gasztronómiai könyvkiadás Oscar-díjaként emlegetnek – 1995-ben indult útjára Edouard Cointreau kezdeményezésére.




A neves szakemberekből álló zsűri elnöke, Edouard Cointreau, akit apai ágon a francia likőrjükről ismert Cointreau családhoz, anyai ágon pedig a Rémy Martin és Frapin családhoz kötnek szoros rokoni szálak.


A díj célja, hogy elismerje és láthatóvá tegye a világ legkiválóbb gasztronómiai kiadványait, ösztönözze a kultúrák közötti párbeszédet, és támogassa a kiadók, szerzők nemzetközi érvényesülését.



A receptek gasztronómiai szakértője: Csizmazia László (Menza Étterem)



A verseny évente több mint 200 országból fogad nevezéseket, és közel 100 kategóriában hirdet győztest.




A BOOOK Kiadó gondozásában megjelent The Hungarian Cookbook a magyar konyha sokszínűségét és hagyományait mutatja be nemzetközi közönség számára. A könyv nemcsak tradicionális ételeket vonultat fel, hanem kortárs gasztronómiai értelmezéseket is kínál, érzékenyen és hitelesen közvetítve a magyar ízvilágot. Az angol nyelvű kiadás célja, hogy a magyar konyha értékeit minél szélesebb közönség ismerhesse meg világszerte.



A könyv magyarul Sparhelt néven kapható


A kötetben a fogások mellett ízelítőt kapunk a magyar gasztronómia történelmi hátteréből, Katona Csaba jóvoltából. A színes, hangulatos ételfotók mellett az életképek is helyet kapnak Korniss Péter és Mohos Zsófia objektívján keresztül.




Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek

Recept ajánló