Hírek

Magyar Konyha

2025. augusztus 15.

Marumba , húsmentes , világkonyha , vegetáriánus konyha

A Kárpát-medence ízei, kortárs környezetben és felfogásban – ez volt a Marumba eredeti koncepciója a kb. egy évvel ezelőtti nyitáskor. A hazai ízek maradnak, a hús viszont teljesen eltűnik a kínálatból.

A Marumba tulajdonosai, harmadik vendéglátóhelyükként nyitották a Holló utcai egységet. Első vendéglátóhelyük a Dobrumba, amelyben a közel-kelet ízei kelnek életre. A Pingrumbában a Kairótól-Kalkuttáig tartó földrajzi terület fogásai adják az inspirációt, a Marumba pedig kezdettől a gyökerek felfedezéséről szól: a Kárpát-medencei modern vendéglő beemel klasszikusokat, ugyanakkor elfeledett hagyományos ételeket is kínál az egykori Monarchia területéről – írtuk a nyitást követően. 

„Az elmúlt egy évben próbáltunk azonosulni a koncepcióval, de valahogy nem éreztük magunkénak” – írják a tulajdonosok a Facebookon. „A Dobrumbát azért hoztuk létre, mert utazásaink alatt megtapasztaltuk, milyen, amikor az asztalnál minden a szeretettel teli ételmegosztásról, az egészséges evés öröméről és a zöldségek sokszínű használatáról szól. Láttuk, hogy egy kis tányér is roskadozhat friss, izgalmas alapanyagoktól, és hogy napokig eszünkbe sem jut a hús” – folytatódik a poszt.

Ezt követően pedig a bejelentés: „a Marumbában mostantól nincs hús”.

Az étterem ezentúl növényi alapú hazai világkonyhaként határozza meg magát, lokális, friss alapanyagokkal. A csapat célja, hogy olyan étkezési kultúrát teremtsen, „ami nemcsak boldogabbá tesz minket, de a környezetünkre is hosszú távon pozitív hatással van”. Az új koncepcióval már lehet ismerkedni az étteremben!


Kapcsolódó cikkek