Receptek

Libacomb, káposztás nudli, meggysörös, céklás pecsenyeszaft

Fülepi Kálmán receptje

2022. április 5.

Libacomb
Hozzávalók:

  • 4 db libacomb
  • 1,5 liter sertés- vagy kacsazsír
  • kakukkfű
  • csillagánizs
  • egész bors
  • alma
  • fahéj
  • fokhagyma
  • hagyma
  • rozmaring
  • zsálya
  • édesköménymag

Káposzta
Hozzávalók:

  • 40 dkg káposzta lereszelve
  • 20 dkg kristálycukor
  • só, bors

Nudli
Hozzávalók:

  • 30 dkg burgonya
  • 30 dkg liszt
  • só, bors
  • 1 tojás és 1 tojássárgája

Céklaszaft
Hozzávalók:

  • 3 dl meggysör
  • 3 dl biocéklalé
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Libacomb elkészítése:
A combokat 2:1 arányú só/cukor keverékével marináljuk, 45 percig hagyjuk állni. Lemossuk, és 170 fokon alufóliával letakarva 1-1,5 órán át sütjük, majd 200 fokon, 5-15 perc alatt lepirítjuk.

Káposzta elkészítése:
Cukorkaramellt készítünk, rádobjuk a káposztát, visszapirítjuk, sózzuk, borsozzuk, 4 dl vízzel felöntjük, teljesen visszapirítjuk, amíg elfő belőle a víz. Majd ezt még kétszer megismételjük. Ha készen van, összeforgatjuk a pirított nudlival.

Nudli elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk (krumplifüggő: ha lágy a tészta, lisztezzük, ha sűrű, tojásozzuk). A begyúrt tésztát egy estén át pihentetjük folpakban a hűtőben, majd lisztezett deszkán tetszőleges nudliformát készítünk, sózott vízben megfőzzük, vajon lepirítjuk. Összeforgatjuk a pirított káposztával.

Céklaszaft elkészítése:

A hozzávalókat beforraljuk, és ugyanannyi jus-t adunk hozzá.
/Pecsenyeszaft (jus) elkészítése: itt/


libacomb , kakukkfű , csillagánizs , alma , fahéj , fokhagyma , rozmaring , zsálya , édesköménymag , vöröshagyma , káposzta , burgonya , liszt , tojás , meggysör , biocéklalé

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra