Fülepi Kálmán receptje
2022. április 5.Libacomb
Hozzávalók:
- 4 db libacomb
- 1,5 liter sertés- vagy kacsazsír
- kakukkfű
- csillagánizs
- egész bors
- alma
- fahéj
- fokhagyma
- hagyma
- rozmaring
- zsálya
- édesköménymag
Káposzta
Hozzávalók:
- 40 dkg káposzta lereszelve
- 20 dkg kristálycukor
- só, bors
Nudli
Hozzávalók:
- 30 dkg burgonya
- 30 dkg liszt
- só, bors
- 1 tojás és 1 tojássárgája
Céklaszaft
Hozzávalók:
- 3 dl meggysör
- 3 dl biocéklalé
Libacomb elkészítése:
A combokat 2:1 arányú só/cukor keverékével marináljuk, 45 percig hagyjuk állni. Lemossuk, és 170 fokon alufóliával letakarva 1-1,5 órán át sütjük, majd 200 fokon, 5-15 perc alatt lepirítjuk.
Káposzta elkészítése:
Cukorkaramellt készítünk, rádobjuk a káposztát, visszapirítjuk, sózzuk, borsozzuk, 4 dl vízzel felöntjük, teljesen visszapirítjuk, amíg elfő belőle a víz. Majd ezt még kétszer megismételjük. Ha készen van, összeforgatjuk a pirított nudlival.
Nudli elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk (krumplifüggő: ha lágy a tészta, lisztezzük, ha sűrű, tojásozzuk). A begyúrt tésztát egy estén át pihentetjük folpakban a hűtőben, majd lisztezett deszkán tetszőleges nudliformát készítünk, sózott vízben megfőzzük, vajon lepirítjuk. Összeforgatjuk a pirított káposztával.
Céklaszaft elkészítése:
A hozzávalókat beforraljuk, és ugyanannyi jus-t adunk hozzá.
/Pecsenyeszaft (jus) elkészítése: itt/
libacomb , kakukkfű , csillagánizs , alma , fahéj , fokhagyma , rozmaring , zsálya , édesköménymag , vöröshagyma , káposzta , burgonya , liszt , tojás , meggysör , biocéklalé