Receptek

A legjobb rókagombás ravioli

A székelyudvarhelyi Páva Étterem receptje

2024. augusztus 18.


300 g liszt


3 db tojás + 1 db kenéshez


200 g juhtúró


200 g rókagomba


fél kötés kapor


100 g vaj



őrölt bors



ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A lisztből és tojásból egy egyszerű gyúrt tésztát készítünk, majd hagyjuk pihenni 1 órát hűtőben. Eközben elkészítjük a tölteléket.


A rókagombát megpucoljuk, forró serpenyőben lepirítjuk, majd késsel apróra vágjuk. A juhtúrót összemorzsoljuk, hozzáadjuk az aprított kaprot (kaporból rakunk félre a tálaláshoz is), a sót és a borsot, majd legvégén a kihűlt rókagombát. Alaposan összekeverjük, majd 25 g-os kis gombócokat formálunk belőle.


Hűtőbe tesszük, míg a tésztát kinyújtjuk. Hűtőből kivéve kicsit rágyúrunk a tésztára, majd sodrófával kinyújtjuk és a kívánt méretre vágjuk (kerek kiszúró formával).


Az egyik formára rárakjuk a túrós tölteléket, felvert tojással megkenjünk a széleit, majd egy másik kiszúrt tésztát fektetünk rá. Összenyomkodjuk a széleit, ügyelve arra, hogy ne maradjon levegő a töltelék mellett. Forrásban lévő sós vízben 5 perc alatt készre főzzük.


Egy kis edényben kevés vajat olvasztunk, sózzuk, borsozzuk, majd ebbe szedjük bele a megfőtt raviolit. Kicsit meglocsoljuk, friss kaporral megszórjuk, majd így tálaljuk.


Tanács: a legjobb, ha magunk gyűjtjük be az alapanyagot a raviolihoz, legalábbis a gomba részét.



rókagomba , ravioli , kapor , Erdély

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

További receptek