Éttermi zaj: áldás vagy átok?
Nem mindegy, milyen hangokkal vagyunk körülvéve egy étteremben.
Nem mindegy, milyen hangokkal vagyunk körülvéve egy étteremben.
A Covid miatt eladhatatlan ínyencségek az iskolai konyhákra kerülnek.
Válogatás 2020 fura ételbűntényeiből.
A dugó eltávolítása sokszor a sommelier szakértelmét is alátámasztja.
Nem mindegy, milyen hangokkal vagyunk körülvéve egy étteremben.
A Covid miatt eladhatatlan ínyencségek az iskolai konyhákra kerülnek.
Válogatás 2020 fura ételbűntényeiből.
A dugó eltávolítása sokszor a sommelier szakértelmét is alátámasztja.
A változatosan felhasználható alapanyaggal szemben sokaknak vannak fenntartásai.
6+1 stílus, ami idén a sörpiacot és a sörgeekeket a vírushelyzet ellenére is lázba hozhatja.
A franciák januári süteménye egész hónapban asztalra kerülhet.
A magyarok évszázadok óta imádják a kávét: erőt ad, feldob és a legjobb beszélgetések is üresek nélküle.
Meglátogattuk a kármelita nővéreket Magyarszéken, hiszen a konyhából is vezet út Istenhez.
A frissen kitüntetett svéd Sandahl testvérpár tíz év alatt találta meg a saját stílusát.
Pikáns vaddisznóragu dödöllével - ünnepi fogás a viharsarokból.
Régi magyar reklámok: poén a retró, ha nem kell benne élni!
A hús és a hentesek száz éve Magyarországon. Válogatás a Fortepanról.
A sáfrány nem csupán mennyei fűszer, de még orvosságnak is kiváló.
A magyarok évszázadok óta imádják a kávét: erőt ad, feldob és a legjobb beszélgetések is üresek nélküle.
Régi magyar reklámok: poén a retró, ha nem kell benne élni!
A hús és a hentesek száz éve Magyarországon. Válogatás a Fortepanról.
A sáfrány nem csupán mennyei fűszer, de még orvosságnak is kiváló.
Meglátogattuk a kármelita nővéreket Magyarszéken, hiszen a konyhából is vezet út Istenhez.
A frissen kitüntetett svéd Sandahl testvérpár tíz év alatt találta meg a saját stílusát.
Pikáns vaddisznóragu dödöllével - ünnepi fogás a viharsarokból.
Két remek recept a müncheni Alois étteremből, próbálják ki otthon!
Tavaly februárban - 86. életévében - elhunyt Karl Lagerfeld arról volt híres, hogy a Chanel, a Fendi és a Lagerfeld divatházat vezette – briliáns módon. Közel húsz éve azzal vonta magára a világ figyelmét, hogy drasztikusan lefogyott. Mint kiderült: drákói diétát tartott. Magyarul éhezett. Könnyen lehet, hogy a koplalás elmaradhatatlan feladatköre a Chanel-ház mindenkori vezetőjének, hiszen a divatbirodalom alapítója, Coco Chanel szintén legendás éhezőművész volt. Tartsanak velünk a fehérjeporo
Nincs még egy hely a városban, ahol ennyire közel lenne a természet, s ahol mégis azt éreznénk, hogy egy kényelmes polgári lakásban ülünk. Mindez a Lóvasút gyönyörűen felújított műemlék épületében, melynek belső tere egy modern skandináv hüttére emlékeztet. Sok ez így? Aki beül az Eber Desszertbe egy finom süteményre, érteni fogja.
Gondolták volna, hogy a franciák, az olaszok és az amerikaiak máig civakodnak azon, ki találta fel a fagylalttölcsért? Mindhárom nemzet ragaszkodik ahhoz, hogy igenis náluk szervírozták először ostyában a „jeges nyalatot”. Abban viszont nincsen vita, hogy a fagylalt és az ostya együtt nyújt csak igazi gasztronómiai élményt.
Tudta, hogy komolyabb szaküzletekben külön változatot árulnak balkezes pincéreknek?
Nézzük meg, milyen a vajas szalámis zsemle deluxe verzióban?
Mérhetetlen szegénységbe született. Hatéves volt, amikor a nagy francia forradalom kitört. Tizenegy évesen édesapja kitette az utcára, hogy gondoskodjék magáról. Egy szerény kifőzde tűzhelye mellől küzdötte föl magát a csúcsra, és lett a szakácsok királya.
Két remek recept a müncheni Alois étteremből, próbálják ki otthon!
Tudta, hogy komolyabb szaküzletekben külön változatot árulnak balkezes pincéreknek?
Nézzük meg, milyen a vajas szalámis zsemle deluxe verzióban?
Mérhetetlen szegénységbe született. Hatéves volt, amikor a nagy francia forradalom kitört. Tizenegy évesen édesapja kitette az utcára, hogy gondoskodjék magáról. Egy szerény kifőzde tűzhelye mellől küzdötte föl magát a csúcsra, és lett a szakácsok királya.
Tavaly februárban - 86. életévében - elhunyt Karl Lagerfeld arról volt híres, hogy a Chanel, a Fendi és a Lagerfeld divatházat vezette – briliáns módon. Közel húsz éve azzal vonta magára a világ figyelmét, hogy drasztikusan lefogyott. Mint kiderült: drákói diétát tartott. Magyarul éhezett. Könnyen lehet, hogy a koplalás elmaradhatatlan feladatköre a Chanel-ház mindenkori vezetőjének, hiszen a divatbirodalom alapítója, Coco Chanel szintén legendás éhezőművész volt. Tartsanak velünk a fehérjeporo
Nincs még egy hely a városban, ahol ennyire közel lenne a természet, s ahol mégis azt éreznénk, hogy egy kényelmes polgári lakásban ülünk. Mindez a Lóvasút gyönyörűen felújított műemlék épületében, melynek belső tere egy modern skandináv hüttére emlékeztet. Sok ez így? Aki beül az Eber Desszertbe egy finom süteményre, érteni fogja.
Gondolták volna, hogy a franciák, az olaszok és az amerikaiak máig civakodnak azon, ki találta fel a fagylalttölcsért? Mindhárom nemzet ragaszkodik ahhoz, hogy igenis náluk szervírozták először ostyában a „jeges nyalatot”. Abban viszont nincsen vita, hogy a fagylalt és az ostya együtt nyújt csak igazi gasztronómiai élményt.
Ezúttal a friss hazai tehénsajtokból válogattunk.
Megkóstoltuk a chocoMe őszi újdonságait.
Idén is volt Magyarország Tortája verseny, idén is megkóstoltuk, mit tudnak.
Áfonyás ale: azért, mert valami könnyed és nyári, még lehet benne sok íz és tisztességes munka.
Feketeribizlis balti porter a Szent András idei karácsonyi söre, az Esthajnal '20.
Mészáros Ádám új kihívásokat keresve 2020-ban a Felix Kitchen & Barhoz szerződött.
Tiago Sabarigo és Barna Ádám négykezes vacsoraestje az Essênciában emlékezetes marad.
Ezúttal a friss hazai tehénsajtokból válogattunk.
Feketeribizlis balti porter a Szent András idei karácsonyi söre, az Esthajnal '20.
Mészáros Ádám új kihívásokat keresve 2020-ban a Felix Kitchen & Barhoz szerződött.
Tiago Sabarigo és Barna Ádám négykezes vacsoraestje az Essênciában emlékezetes marad.
Megkóstoltuk a chocoMe őszi újdonságait.
Idén is volt Magyarország Tortája verseny, idén is megkóstoltuk, mit tudnak.
Áfonyás ale: azért, mert valami könnyed és nyári, még lehet benne sok íz és tisztességes munka.
Egyesek már egy jó pacal gondolatától is öklendeznek, mások elképzelhetetlennek tartják, hogy pár évtizede még Magyarországon is ettek remek fiatal varjakat. A malactartó, vagyis a nőstény disznó szaporítószervei már az ország nagy részénél levernék a biztosítékot, de hol vagyunk mi az grönlandi konyha igazán durva fogásaitól? Utazzanak velünk: ismerjék meg a kontinens leggusztustalanabb fogásait!
Étteremfronton a déli parton nem sok történik – írtuk egy évvel ezelőtti kalauzunkban. Idén szerencsére felül kellett vizsgálnunk álláspontunkat, és a déli part örömteli fejlődése miatt nyugodt szívvel bontottuk ketté étteremtoplistánkat. Északon azért persze még könnyebb volt feltölteni a lajstromot…
Az elmúlt év igazán megmutatta azt, hol is tart ma Magyarország a gasztronómiai fejlődés terén. Sorra nyíltak a jobbnál jobb helyek, legyen szó étteremről, bisztróról, bárról, bármiről. És viszonylag sok - egyelőre - talpon is maradt. Ami azt is bizonyítja, hogy a jó minőségű, hangulatos konyhák kapuit megéri szélesre tárni. Most azt a 10 új helyet mutatjuk be 2015-ből, amelyek a legjobban felkeltették az étteremkedvelők figyelmét, és ma is szívesen visszatérünk bármelyikbe.
A reggeli (breakfast) és ebéd (lunch) időbeni találkozásából született brunch kifejezés leginkább a vasárnapokra lett jellemző az elmúlt években: innen is alakult ki a sunday brunch elnevezés. Kezdetben leginkább csak a hotelek éttermeiben lehetett a hét utolsó napján lazulni pezsgővel a kezünkben, de az elmúlt időszakban egyre több étterem is kínál exkluzív vasárnapi ebédeket. Összeszedtük most a legjobbakat.
A Paradicsomban érezhetik magukat a barbecue szerelmesei, ha betérnek a Fény Utcai Piac tőszomszédságában megnyílt Hunyadi Gasztroműhelybe. A Retek utcai bár a húsételek mellett rengeteg kézműves sört kínál, amelyeket – ha kibekkeljük az áprilisi havazást - akár a gesztenyefákkal övezett teraszukon is kortyolgathatunk majd.
Leves. Melengető vagy nyári, tartalmas vagy víztiszta, aromás és illatos, vagy puritán, nyers lé. Hogy mi a leves, nem vagyok hivatott sem meghatározni, sem összefoglalni, ám elgondolkodtató, hogy manapság pongyolán (avagy nemtörődöm köznapiasan) mire is mondjuk azt: leves.
Az elmúlt évek talán legörvendetesebb gasztrotrendje a strandokon ment végbe a Balatonnál. Sokáig a klasszikus halsütők és lángossütők megújításában reménykedtünk, ami sajnos elmaradt, a budapesti street food forradalom viszont mintha megérkezett volna a strandokra, bár itt talán szabatosabb „lake foodról” beszélni.
Egyesek már egy jó pacal gondolatától is öklendeznek, mások elképzelhetetlennek tartják, hogy pár évtizede még Magyarországon is ettek remek fiatal varjakat. A malactartó, vagyis a nőstény disznó szaporítószervei már az ország nagy részénél levernék a biztosítékot, de hol vagyunk mi az grönlandi konyha igazán durva fogásaitól? Utazzanak velünk: ismerjék meg a kontinens leggusztustalanabb fogásait!
A Paradicsomban érezhetik magukat a barbecue szerelmesei, ha betérnek a Fény Utcai Piac tőszomszédságában megnyílt Hunyadi Gasztroműhelybe. A Retek utcai bár a húsételek mellett rengeteg kézműves sört kínál, amelyeket – ha kibekkeljük az áprilisi havazást - akár a gesztenyefákkal övezett teraszukon is kortyolgathatunk majd.
Leves. Melengető vagy nyári, tartalmas vagy víztiszta, aromás és illatos, vagy puritán, nyers lé. Hogy mi a leves, nem vagyok hivatott sem meghatározni, sem összefoglalni, ám elgondolkodtató, hogy manapság pongyolán (avagy nemtörődöm köznapiasan) mire is mondjuk azt: leves.
Az elmúlt évek talán legörvendetesebb gasztrotrendje a strandokon ment végbe a Balatonnál. Sokáig a klasszikus halsütők és lángossütők megújításában reménykedtünk, ami sajnos elmaradt, a budapesti street food forradalom viszont mintha megérkezett volna a strandokra, bár itt talán szabatosabb „lake foodról” beszélni.
Étteremfronton a déli parton nem sok történik – írtuk egy évvel ezelőtti kalauzunkban. Idén szerencsére felül kellett vizsgálnunk álláspontunkat, és a déli part örömteli fejlődése miatt nyugodt szívvel bontottuk ketté étteremtoplistánkat. Északon azért persze még könnyebb volt feltölteni a lajstromot…
Az elmúlt év igazán megmutatta azt, hol is tart ma Magyarország a gasztronómiai fejlődés terén. Sorra nyíltak a jobbnál jobb helyek, legyen szó étteremről, bisztróról, bárról, bármiről. És viszonylag sok - egyelőre - talpon is maradt. Ami azt is bizonyítja, hogy a jó minőségű, hangulatos konyhák kapuit megéri szélesre tárni. Most azt a 10 új helyet mutatjuk be 2015-ből, amelyek a legjobban felkeltették az étteremkedvelők figyelmét, és ma is szívesen visszatérünk bármelyikbe.
A reggeli (breakfast) és ebéd (lunch) időbeni találkozásából született brunch kifejezés leginkább a vasárnapokra lett jellemző az elmúlt években: innen is alakult ki a sunday brunch elnevezés. Kezdetben leginkább csak a hotelek éttermeiben lehetett a hét utolsó napján lazulni pezsgővel a kezünkben, de az elmúlt időszakban egyre több étterem is kínál exkluzív vasárnapi ebédeket. Összeszedtük most a legjobbakat.