A legszexibb hamburger, ahonnan senki sem várná
Ki gondolta volna, hogy az azeri nagymama és nagypapa kápráztatja el a világot?
Ki gondolta volna, hogy az azeri nagymama és nagypapa kápráztatja el a világot?
Bio, organikus, biodinamikus. Mit jelentenek ezek a kifejezések?
A rendkívüli helyzet rendkívüli megoldásokat kíván.
Ízelítő a márciusi szám tartalmából.
Ki gondolta volna, hogy az azeri nagymama és nagypapa kápráztatja el a világot?
Bio, organikus, biodinamikus. Mit jelentenek ezek a kifejezések?
A rendkívüli helyzet rendkívüli megoldásokat kíván.
Ízelítő a márciusi szám tartalmából.
A halfajta eddigi rossz marketingjén segítenének, hogy végre megkóstolják az amerikaiak is.
Ugyan Wales egyelőre nem a whiskyjéről híres, most mégis eredetvédelmet kaphat.
A módszerrel csökkenthető lenne a takarmánynövények termesztésére fenntartott hatalmas földterület.
Kinyomjuk, kifacsarjuk, majd kukába kerül - a tubus a valóságon innen, a művészeten túl.
Mi történik, ha ugyanabból a kajszicefréből öt különböző főzőberendezéssel készítenek párlatokat?
Összeszedtük a legfontosabb tényeket, amiket érdemes tudni erről a remek állatról.
Csodálatos összefogás: törzsvendégei mentik meg a hűvösvölgyi Kifli és Kocsmát.
Desszerthez, húsokhoz de még a zöldségekhez is remek fűszer lehet a kávé.
A dunaharaszti Paraszt Sajt farmon jártunk.
Az érdi házi-sörfőző receptje alapján készült az új Soproni Óvatos Duhaj.
Kinyomjuk, kifacsarjuk, majd kukába kerül - a tubus a valóságon innen, a művészeten túl.
Desszerthez, húsokhoz de még a zöldségekhez is remek fűszer lehet a kávé.
A dunaharaszti Paraszt Sajt farmon jártunk.
Az érdi házi-sörfőző receptje alapján készült az új Soproni Óvatos Duhaj.
Mi történik, ha ugyanabból a kajszicefréből öt különböző főzőberendezéssel készítenek párlatokat?
Összeszedtük a legfontosabb tényeket, amiket érdemes tudni erről a remek állatról.
Csodálatos összefogás: törzsvendégei mentik meg a hűvösvölgyi Kifli és Kocsmát.
Egész Európa ismeri az apácafingocskát, a legendás aprósüteményt.
Mérhetetlen szegénységbe született. Hatéves volt, amikor a nagy francia forradalom kitört. Tizenegy évesen édesapja kitette az utcára, hogy gondoskodjék magáról. Egy szerény kifőzde tűzhelye mellől küzdötte föl magát a csúcsra, és lett a szakácsok királya.
Tavaly februárban - 86. életévében - elhunyt Karl Lagerfeld arról volt híres, hogy a Chanel, a Fendi és a Lagerfeld divatházat vezette – briliáns módon. Közel húsz éve azzal vonta magára a világ figyelmét, hogy drasztikusan lefogyott. Mint kiderült: drákói diétát tartott. Magyarul éhezett. Könnyen lehet, hogy a koplalás elmaradhatatlan feladatköre a Chanel-ház mindenkori vezetőjének, hiszen a divatbirodalom alapítója, Coco Chanel szintén legendás éhezőművész volt. Tartsanak velünk a fehérjeporo
Nincs még egy hely a városban, ahol ennyire közel lenne a természet, s ahol mégis azt éreznénk, hogy egy kényelmes polgári lakásban ülünk. Mindez a Lóvasút gyönyörűen felújított műemlék épületében, melynek belső tere egy modern skandináv hüttére emlékeztet. Sok ez így? Aki beül az Eber Desszertbe egy finom süteményre, érteni fogja.
Két remek recept a müncheni Alois étteremből, próbálják ki otthon!
Tudta, hogy komolyabb szaküzletekben külön változatot árulnak balkezes pincéreknek?
Nézzük meg, milyen a vajas szalámis zsemle deluxe verzióban?
Egész Európa ismeri az apácafingocskát, a legendás aprósüteményt.
Két remek recept a müncheni Alois étteremből, próbálják ki otthon!
Tudta, hogy komolyabb szaküzletekben külön változatot árulnak balkezes pincéreknek?
Nézzük meg, milyen a vajas szalámis zsemle deluxe verzióban?
Mérhetetlen szegénységbe született. Hatéves volt, amikor a nagy francia forradalom kitört. Tizenegy évesen édesapja kitette az utcára, hogy gondoskodjék magáról. Egy szerény kifőzde tűzhelye mellől küzdötte föl magát a csúcsra, és lett a szakácsok királya.
Tavaly februárban - 86. életévében - elhunyt Karl Lagerfeld arról volt híres, hogy a Chanel, a Fendi és a Lagerfeld divatházat vezette – briliáns módon. Közel húsz éve azzal vonta magára a világ figyelmét, hogy drasztikusan lefogyott. Mint kiderült: drákói diétát tartott. Magyarul éhezett. Könnyen lehet, hogy a koplalás elmaradhatatlan feladatköre a Chanel-ház mindenkori vezetőjének, hiszen a divatbirodalom alapítója, Coco Chanel szintén legendás éhezőművész volt. Tartsanak velünk a fehérjeporo
Nincs még egy hely a városban, ahol ennyire közel lenne a természet, s ahol mégis azt éreznénk, hogy egy kényelmes polgári lakásban ülünk. Mindez a Lóvasút gyönyörűen felújított műemlék épületében, melynek belső tere egy modern skandináv hüttére emlékeztet. Sok ez így? Aki beül az Eber Desszertbe egy finom süteményre, érteni fogja.
Tényleg csemege?
Tiago Sabarigo és Barna Ádám négykezes vacsoraestje az Essênciában emlékezetes marad.
Megkóstoltuk a chocoMe őszi újdonságait.
Idén is volt Magyarország Tortája verseny, idén is megkóstoltuk, mit tudnak.
Ezúttal a friss hazai tehénsajtokból válogattunk.
Feketeribizlis balti porter a Szent András idei karácsonyi söre, az Esthajnal '20.
Mészáros Ádám új kihívásokat keresve 2020-ban a Felix Kitchen & Barhoz szerződött.
Tényleg csemege?
Ezúttal a friss hazai tehénsajtokból válogattunk.
Feketeribizlis balti porter a Szent András idei karácsonyi söre, az Esthajnal '20.
Mészáros Ádám új kihívásokat keresve 2020-ban a Felix Kitchen & Barhoz szerződött.
Tiago Sabarigo és Barna Ádám négykezes vacsoraestje az Essênciában emlékezetes marad.
Megkóstoltuk a chocoMe őszi újdonságait.
Idén is volt Magyarország Tortája verseny, idén is megkóstoltuk, mit tudnak.
Egyesek már egy jó pacal gondolatától is öklendeznek, mások elképzelhetetlennek tartják, hogy pár évtizede még Magyarországon is ettek remek fiatal varjakat. A malactartó, vagyis a nőstény disznó szaporítószervei már az ország nagy részénél levernék a biztosítékot, de hol vagyunk mi az grönlandi konyha igazán durva fogásaitól? Utazzanak velünk: ismerjék meg a kontinens leggusztustalanabb fogásait!
Étteremfronton a déli parton nem sok történik – írtuk egy évvel ezelőtti kalauzunkban. Idén szerencsére felül kellett vizsgálnunk álláspontunkat, és a déli part örömteli fejlődése miatt nyugodt szívvel bontottuk ketté étteremtoplistánkat. Északon azért persze még könnyebb volt feltölteni a lajstromot…
Az elmúlt év igazán megmutatta azt, hol is tart ma Magyarország a gasztronómiai fejlődés terén. Sorra nyíltak a jobbnál jobb helyek, legyen szó étteremről, bisztróról, bárról, bármiről. És viszonylag sok - egyelőre - talpon is maradt. Ami azt is bizonyítja, hogy a jó minőségű, hangulatos konyhák kapuit megéri szélesre tárni. Most azt a 10 új helyet mutatjuk be 2015-ből, amelyek a legjobban felkeltették az étteremkedvelők figyelmét, és ma is szívesen visszatérünk bármelyikbe.
A reggeli (breakfast) és ebéd (lunch) időbeni találkozásából született brunch kifejezés leginkább a vasárnapokra lett jellemző az elmúlt években: innen is alakult ki a sunday brunch elnevezés. Kezdetben leginkább csak a hotelek éttermeiben lehetett a hét utolsó napján lazulni pezsgővel a kezünkben, de az elmúlt időszakban egyre több étterem is kínál exkluzív vasárnapi ebédeket. Összeszedtük most a legjobbakat.
A Paradicsomban érezhetik magukat a barbecue szerelmesei, ha betérnek a Fény Utcai Piac tőszomszédságában megnyílt Hunyadi Gasztroműhelybe. A Retek utcai bár a húsételek mellett rengeteg kézműves sört kínál, amelyeket – ha kibekkeljük az áprilisi havazást - akár a gesztenyefákkal övezett teraszukon is kortyolgathatunk majd.
Leves. Melengető vagy nyári, tartalmas vagy víztiszta, aromás és illatos, vagy puritán, nyers lé. Hogy mi a leves, nem vagyok hivatott sem meghatározni, sem összefoglalni, ám elgondolkodtató, hogy manapság pongyolán (avagy nemtörődöm köznapiasan) mire is mondjuk azt: leves.
Az elmúlt évek talán legörvendetesebb gasztrotrendje a strandokon ment végbe a Balatonnál. Sokáig a klasszikus halsütők és lángossütők megújításában reménykedtünk, ami sajnos elmaradt, a budapesti street food forradalom viszont mintha megérkezett volna a strandokra, bár itt talán szabatosabb „lake foodról” beszélni.
Egyesek már egy jó pacal gondolatától is öklendeznek, mások elképzelhetetlennek tartják, hogy pár évtizede még Magyarországon is ettek remek fiatal varjakat. A malactartó, vagyis a nőstény disznó szaporítószervei már az ország nagy részénél levernék a biztosítékot, de hol vagyunk mi az grönlandi konyha igazán durva fogásaitól? Utazzanak velünk: ismerjék meg a kontinens leggusztustalanabb fogásait!
A Paradicsomban érezhetik magukat a barbecue szerelmesei, ha betérnek a Fény Utcai Piac tőszomszédságában megnyílt Hunyadi Gasztroműhelybe. A Retek utcai bár a húsételek mellett rengeteg kézműves sört kínál, amelyeket – ha kibekkeljük az áprilisi havazást - akár a gesztenyefákkal övezett teraszukon is kortyolgathatunk majd.
Leves. Melengető vagy nyári, tartalmas vagy víztiszta, aromás és illatos, vagy puritán, nyers lé. Hogy mi a leves, nem vagyok hivatott sem meghatározni, sem összefoglalni, ám elgondolkodtató, hogy manapság pongyolán (avagy nemtörődöm köznapiasan) mire is mondjuk azt: leves.
Az elmúlt évek talán legörvendetesebb gasztrotrendje a strandokon ment végbe a Balatonnál. Sokáig a klasszikus halsütők és lángossütők megújításában reménykedtünk, ami sajnos elmaradt, a budapesti street food forradalom viszont mintha megérkezett volna a strandokra, bár itt talán szabatosabb „lake foodról” beszélni.
Étteremfronton a déli parton nem sok történik – írtuk egy évvel ezelőtti kalauzunkban. Idén szerencsére felül kellett vizsgálnunk álláspontunkat, és a déli part örömteli fejlődése miatt nyugodt szívvel bontottuk ketté étteremtoplistánkat. Északon azért persze még könnyebb volt feltölteni a lajstromot…
Az elmúlt év igazán megmutatta azt, hol is tart ma Magyarország a gasztronómiai fejlődés terén. Sorra nyíltak a jobbnál jobb helyek, legyen szó étteremről, bisztróról, bárról, bármiről. És viszonylag sok - egyelőre - talpon is maradt. Ami azt is bizonyítja, hogy a jó minőségű, hangulatos konyhák kapuit megéri szélesre tárni. Most azt a 10 új helyet mutatjuk be 2015-ből, amelyek a legjobban felkeltették az étteremkedvelők figyelmét, és ma is szívesen visszatérünk bármelyikbe.
A reggeli (breakfast) és ebéd (lunch) időbeni találkozásából született brunch kifejezés leginkább a vasárnapokra lett jellemző az elmúlt években: innen is alakult ki a sunday brunch elnevezés. Kezdetben leginkább csak a hotelek éttermeiben lehetett a hét utolsó napján lazulni pezsgővel a kezünkben, de az elmúlt időszakban egyre több étterem is kínál exkluzív vasárnapi ebédeket. Összeszedtük most a legjobbakat.