Nábelek Zsófia receptje
2021. szeptember 24.- 200 g lazacfilé, bőr nélkül
- 1 ek snidling
- 1 tk kapribogyó
- 1/2 db lime leve és héja
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek kapor apróra vágva
- 2 ek krémsajt
- 1 db kígyóuborka
A lazacfilét vágjuk apró (kb. 0,5x0,5 centis) kockákra, ugyanakkora méretűre vágjuk a meghámozott kígyóuborkát is.
A marinádhoz aprítsuk fel a snidlinget, a kapribogyót, keverjük össze a lime levével és héjával, végül az olívaolajjal.
Tálalás előtt, frissen keverjük össze a lazacot a marináddal. Helyezzük egy szelet magos, pirított kenyérre.
Körben díszítsük krémsajttal, a tetejére halmozzunk az uborkából, végül szórjuk meg kaporral.
lazacfilé , snidling , kapribogyó , lime , kapor , krémsajt , olívaolaj , kígyóuborka