Száraz Zsuzsanna receptje
2025. július 29.(kb. 15×20 cm-es tepsihez)
1 nagy avokádó
½ csésze mandulatej
2 tojás
100 g olvasztott fehér csoki
½ lime
½ csésze mandulaliszt
½ csésze finomliszt vagy gluténmentes lisztkeverék
½ csésze cukor
1 ek matchapor
1 csipet só
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
maréknyi, darabokra tört fehér csoki pisztácia
liofilizált málna a díszítéshez
Melegítsük elő a sütőt
180 fokra. Az avokádót turmixoljuk simára a szobahőmérsékletű kókusztejjel, majd keverjük hozzá az olvasztott csokit, a tojásokat, a lime levét és reszelt héját. A liszteket keverjük el a cukorral, sóval, matchaporral, sütőporral és szódabikarbónával, majd fokozatosan keverjük a folyékony alapanyagokhoz. Forgassuk a masszába a fehércsoki-darabokat, és tegyük a sütőbe körülbelül 30 percre, amíg a teteje mogyoróbarna lesz. Tálaláskor megszórhatjuk szárított málnával, durvára tört pisztáciával és matchaporral.