Receptek

Marokkói csicseriborsós csirkeragu kuszkusszal

Cserháti Tamara receptje

2025. szeptember 25.
  • 1 kg bőr nélküli, csontozott csirkecomb vagy csirkemell
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 nagy mogyoróhagyma, szeletelve
  • 2 gerezd fokhagyma, durvára vágva
  • 1 evőkanál reszelt friss gyömbér
  • 1 teáskanál őrölt (római) kömény
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csésze (kb. 250 ml) alaplé (zöldség vagy csirke)
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1/2 csésze félbevágott aszalt sárgabarack
  • 1/2 csésze durvára vágott pisztácia
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 konzerv (400 g) kockára vágott paradicsom
  • 1 konzerv (400 g) csicseriborsó, lecsepegtetve, leöblítve
  • Főtt kuszkusz tálaláshoz


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A csirkecombokat megsózzuk, majd félretesszük. Egy nagyobb lábasban felmelegítjük az olívaolajat közepes hőfokon. Hozzáadjuk a szeletelt

mogyoróhagymát, és 3-4 percig pároljuk, míg üveges nem lesz. Hozzáadjuk a fokhagymát, reszelt gyömbért, köményt, kurkumát és fahéjat. 1-2 percig együtt pirítjuk, hogy a fűszerek kiengedjék az illatukat, majd a fűszeres alaphoz tesszük a csirkedarabokat és megpirítjuk minden oldalukat, míg egy kis színt kapnak (kb. 5-6 perc).

Ezt követően hozzáadjuk az alaplevet, paradicsompürét, barna cukrot, aszalt sárgabarackot, kockázott paradicsomot és csicseriborsót. Alaposan összekeverjük.

Lefedjük az edényt és közepes lángon főzzük kb. 30 percig, amíg a csirke omlós lesz, a szósz pedig kissé besűrűsödik.

Az utolsó 5 percben beleszórjuk a pisztáciát, összekeverjük. Forró kuszkusszal, friss petrezselyemmel vagy korianderrel megszórva tálaljuk.

Kapcsolódó cikkek