Ünnepi kávék izgalmas receptjeit osztotta meg a Nespresso, annak érdekében, hogy valódi ízutazássá válhasson az ünnepi időszak.
A Nespresso idei ünnepi limitált kiadású kávéinak megalkotásához Jean Imbert Michelin-csillagos séfet kérte fel: a klasszikus espresso és double espresso, valamint az ízesített kávékapszulák összetett ízvilága lehetőséget teremt, hogy a kávérajongók is belekóstolhassanak a francia sztárséf gasztronómiai szakértelmébe.
A Nespresso Peanut and Roasted Sesame Flavour kávé remek alap egy vaníliafagylaltos, mogyoróvajas kávérecept elkészítéséhez, míg a francia cukrászdák ihletéséből született Nespresso Almond Croissant Flavour kávét Gourmet Almond Croissant Latte receptként lágy tejjel és a narancsvirág különleges aromájával fűszerezve ajánlják. Az elegáns és kifinomult ízkombinációkat kedvelők számára pedig a Unforgettable Double Espressoval és vaníliasziruppal, az ananászlével és a frissen facsart lime-mal készülő koktél lehet a befutó.
Vertuo kávéreceptek
Unforgettable Double Espresso Mocktail
Hozzávalók:
- 1 Nespresso Vertuo Unforgettable Double Espresso kávékapszula (80 ml)
- 5 nagy méretű jégkocka (egyenként 30 grammos)
- 10 ml vaníliaszirup
- 1 gerezd kezeletlen héjú lime leve (5 ml)
- 100 ml ananászlé
- 1 csipet gyömbérpor
- 1 friss szelet ananász (2 levéllel)
- 4 g barna cukor
Elkészítés:
- Öntsük egy shakerbe a vaníliaszirupot, egy gerezd lime levét, az ananászlevet és a gyömbérport, majd finoman rázzuk össze.
- Szűrjük le, és öntsük a shaker tartalmát egy koktélpohárba. Öblítsük el a shakert, majd tegyünk bele három jégkockát, zárjuk le, és rázzuk 10 másodpercig, hogy lehűljön.
- A hideg shakerbe készítsünk el 80 ml Nespresso Vertuo Unforgettable Double Espresso kávét, és adjunk hozzá két jégkockát. Zárjuk le a shakert, és alaposan rázzuk össze 15 másodperc alatt, majd egy kanál segítségével óvatosan öntsük az ananászlére.
- A díszítéshez szórjunk meg egy ananászszeletet barna cukorral, majd egy szakácsfáklyával óvatosan karamellizáljuk, végül két ananászlevél kíséretében tűzzük a pohár peremére.
Hozzávalók:
- 1 Nespresso Vertuo Almond Croissant Flavour kávékapszula (230 ml)
- 100 ml 1,5 %-os tej
- 2-3 fújás narancsvirágvíz
- 4 g barna cukor
- 1 szem mandula
Elkészítése:
- Készítsünk 230 ml Nespresso Vertuo Almond Croissant Flavour kávét egy nagyobb porcelánbögrébe.
- Készítsünk a tejből meleg tejhabot, majd öntsük a kávé tetejére, és permetezzünk rá narancsvirágvizet.
- Szórjunk barna cukrot a latte tetejére, majd egy szakácsfáklyával karamellizáljuk.
- Végezetül permetezzünk még egy kis narancsvirágvizet a habra, és díszítsük egy egész mandulaszemmel a kávé tetejét.
Original Kávéreceptek
Hozzávalók:
- 1 Nespresso Original Peanut and Roasted Sesame Flavour kávékapszula (40 ml)
- 5 g krémes mogyoróvaj
- 60 g vaníliafagylalt
- 2 g pirított szezámmag
Elkészítés:
- Kenjünk mogyoróvajat egy közepes méretű csészébe.
- Kanalazzuk bele a vaníliafagylaltot úgy, hogy középen készítünk egy kis mélyedést a kávénak. Szórjuk meg a fagylaltot pirított szezámmaggal.
- Készítsünk 40 ml Nespresso Original Peanut and Roasted Sesame Flavour kávét közvetlenül a csészébe, a fagylalt közepébe.
Gourmet Almond Croissant Latte
Hozzávalók:
- 1 Nespresso Original Almond Croissant Flavour kávékapszula (110 ml)
- 100 ml 1,5 %-os tej
- 2-3 fújás narancsvirágvíz
- 4 g barna cukor
- 1 szem mandula
Elkészítés:
- Készítsünk 110 ml Nespresso Original Almond Croissant Flavour kávét egy nagyobb kávéscsészébe.
- Készítsünk a tejből meleg tejhabot, majd öntsük a kávé tetejére, és permetezzünk rá narancsvirágvizet.
- Szórjunk barna cukrot a latte tetejére, majd egy szakácsfáklyával karamellizáljuk.
- Végezetül permetezzünk még egy kis narancsvirágvizet a habra, és díszítsük egy egész mandulaszemmel a kávé tetejét.
Unforgettable Espresso Mocktail
Hozzávalók:
- 2 Nespresso Original Unforgettable Espresso kávékapszula (80 ml)
- 5 nagy méretű jégkocka (egyenként 30 grammos)
- 10 ml vaníliaszirup
- 5 ml kezeletlen héjú lime leve
- 100 ml ananászlé
- 1 csipet gyömbérpor
- 1 friss szelet ananász 2 levéllel
- 4 g barna cukor
Elkészítés:
- Öntsük egy shakerbe a vaníliaszirupot, egy gerezd lime levét, az ananászlevet és a gyömbérport, majd finoman rázzuk össze.
- Szűrjük le, és öntsük a shaker tartalmát egy koktélpohárba. Öblítsük el a shakert, majd tegyünk bele három jégkockát, zárjuk le, és rázzuk 10 másodpercig, hogy lehűljön.
- A hideg shakerbe készítsünk el 80 ml Nespresso Vertuo Unforgettable Double Espresso kávét két darab kávékapszulából, és adjunk hozzá két jégkockát. Zárjuk le a shakert, és alaposan rázzuk össze 15 másodperc alatt, majd egy kanál segítségével óvatosan öntsük az ananászlére.
- A díszítéshez szórjunk meg egy ananászszeletet barna cukorral, majd egy szakácsfáklyával óvatosan karamellizáljuk, végül két ananászlevél kíséretében tűzzük a pohár peremére.