Cikkek

Magyar Konyha

2024. november 21.

nespresso , kávé , Jean Imbert

Ünnepi kávék izgalmas receptjeit osztotta meg a Nespresso, annak érdekében, hogy valódi ízutazássá válhasson az ünnepi időszak.

A Nespresso idei ünnepi limitált kiadású kávéinak megalkotásához Jean Imbert Michelin-csillagos séfet kérte fel: a klasszikus espresso és double espresso, valamint az ízesített kávékapszulák összetett ízvilága lehetőséget teremt, hogy a kávérajongók is belekóstolhassanak a francia sztárséf gasztronómiai szakértelmébe.

A Nespresso Peanut and Roasted Sesame Flavour kávé remek alap egy vaníliafagylaltos, mogyoróvajas kávérecept elkészítéséhez, míg a francia cukrászdák ihletéséből született Nespresso Almond Croissant Flavour kávét Gourmet Almond Croissant Latte receptként lágy tejjel és a narancsvirág különleges aromájával fűszerezve ajánlják. Az elegáns és kifinomult ízkombinációkat kedvelők számára pedig a Unforgettable Double Espressoval és vaníliasziruppal, az ananászlével és a frissen facsart lime-mal készülő koktél lehet a befutó.


Vertuo kávéreceptek


Unforgettable Double Espresso Mocktail



Hozzávalók:


  • 1 Nespresso Vertuo Unforgettable Double Espresso kávékapszula (80 ml)
  • 5 nagy méretű jégkocka (egyenként 30 grammos)
  • 10 ml vaníliaszirup
  • 1 gerezd kezeletlen héjú lime leve (5 ml)
  • 100 ml ananászlé
  • 1 csipet gyömbérpor
  • 1 friss szelet ananász (2 levéllel)
  • 4 g barna cukor


Elkészítés:


  1. Öntsük egy shakerbe a vaníliaszirupot, egy gerezd lime levét, az ananászlevet és a gyömbérport, majd finoman rázzuk össze.
  2. Szűrjük le, és öntsük a shaker tartalmát egy koktélpohárba. Öblítsük el a shakert, majd tegyünk bele három jégkockát, zárjuk le, és rázzuk 10 másodpercig, hogy lehűljön.
  3. A hideg shakerbe készítsünk el 80 ml Nespresso Vertuo Unforgettable Double Espresso kávét, és adjunk hozzá két jégkockát. Zárjuk le a shakert, és alaposan rázzuk össze 15 másodperc alatt, majd egy kanál segítségével óvatosan öntsük az ananászlére.
  4. A díszítéshez szórjunk meg egy ananászszeletet barna cukorral, majd egy szakácsfáklyával óvatosan karamellizáljuk, végül két ananászlevél kíséretében tűzzük a pohár peremére.





Hozzávalók:


  • 1 Nespresso Vertuo Almond Croissant Flavour kávékapszula (230 ml)
  • 100 ml 1,5 %-os tej
  • 2-3 fújás narancsvirágvíz
  • 4 g barna cukor
  • 1 szem mandula


Elkészítése:


  1. Készítsünk 230 ml Nespresso Vertuo Almond Croissant Flavour kávét egy nagyobb porcelánbögrébe.
  2. Készítsünk a tejből meleg tejhabot, majd öntsük a kávé tetejére, és permetezzünk rá narancsvirágvizet.
  3. Szórjunk barna cukrot a latte tetejére, majd egy szakácsfáklyával karamellizáljuk.
  4. Végezetül permetezzünk még egy kis narancsvirágvizet a habra, és díszítsük egy egész mandulaszemmel a kávé tetejét.


Original Kávéreceptek





Hozzávalók:


  • 1 Nespresso Original Peanut and Roasted Sesame Flavour kávékapszula (40 ml)
  • 5 g krémes mogyoróvaj
  • 60 g vaníliafagylalt
  • 2 g pirított szezámmag


Elkészítés:


  1. Kenjünk mogyoróvajat egy közepes méretű csészébe.
  2. Kanalazzuk bele a vaníliafagylaltot úgy, hogy középen készítünk egy kis mélyedést a kávénak. Szórjuk meg a fagylaltot pirított szezámmaggal.
  3. Készítsünk 40 ml Nespresso Original Peanut and Roasted Sesame Flavour kávét közvetlenül a csészébe, a fagylalt közepébe.


Gourmet Almond Croissant Latte


Hozzávalók:


  • 1 Nespresso Original Almond Croissant Flavour kávékapszula (110 ml)
  • 100 ml 1,5 %-os tej
  • 2-3 fújás narancsvirágvíz
  • 4 g barna cukor
  • 1 szem mandula


Elkészítés:


  1. Készítsünk 110 ml Nespresso Original Almond Croissant Flavour kávét egy nagyobb kávéscsészébe.
  2. Készítsünk a tejből meleg tejhabot, majd öntsük a kávé tetejére, és permetezzünk rá narancsvirágvizet.
  3. Szórjunk barna cukrot a latte tetejére, majd egy szakácsfáklyával karamellizáljuk.
  4. Végezetül permetezzünk még egy kis narancsvirágvizet a habra, és díszítsük egy egész mandulaszemmel a kávé tetejét.


Unforgettable Espresso Mocktail


Hozzávalók:


  • 2 Nespresso Original Unforgettable Espresso kávékapszula (80 ml)
  • 5 nagy méretű jégkocka (egyenként 30 grammos)
  • 10 ml vaníliaszirup
  • 5 ml kezeletlen héjú lime leve
  • 100 ml ananászlé
  • 1 csipet gyömbérpor
  • 1 friss szelet ananász 2 levéllel
  • 4 g barna cukor


Elkészítés:


  1. Öntsük egy shakerbe a vaníliaszirupot, egy gerezd lime levét, az ananászlevet és a gyömbérport, majd finoman rázzuk össze.
  2. Szűrjük le, és öntsük a shaker tartalmát egy koktélpohárba. Öblítsük el a shakert, majd tegyünk bele három jégkockát, zárjuk le, és rázzuk 10 másodpercig, hogy lehűljön.
  3. A hideg shakerbe készítsünk el 80 ml Nespresso Vertuo Unforgettable Double Espresso kávét két darab kávékapszulából, és adjunk hozzá két jégkockát. Zárjuk le a shakert, és alaposan rázzuk össze 15 másodperc alatt, majd egy kanál segítségével óvatosan öntsük az ananászlére.
  4. A díszítéshez szórjunk meg egy ananászszeletet barna cukorral, majd egy szakácsfáklyával óvatosan karamellizáljuk, végül két ananászlevél kíséretében tűzzük a pohár peremére.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek