Cikkek

Magyar Konyha

2025. október 8.

recept , bajor csülök , sütőtök , cékla , zeller

Sütőtök, igazi bajor csülök, krémes zeller, ropogós dió, illatos fahéj és színpompás céklák. Az október legjobb alapanyagaiból válogatva könnyedén összeállítható az ősz legjobb hétvégi menüje!

Az október az év egyik legszínesebb hónapja – nemcsak a fákon, hanem a konyhában is. A piacok roskadoznak az őszi alapanyagoktól. Előkerül a sütőtök, az alma, a körte, a dió és a cékla. Válogatásunkban olyan recepteket ajánlunk, amelyekkel a hűvös esték is meghittebbé, az őszi hétvégék fogásai pedig még ínycsiklandóbbá válnak!


1. Zelleres fokhagymakrémleves




Friss és forró, telis-tele zöldfűszerekkel. Fázós őszi estéken pirított baconkockákkal. Nábelek Zsófia receptje. 


2. Cékla-sütőtök saláta birsalmavinaigrette-tel, érlelt sonkával




A cékla és a sütőtök ebben az esetben szinte alig kap hőkezelést, így megmarad a színük és a ropogós, harsogó textúrájuk is. Pillók Attila receptje. 


3. Krémes zeller, fűszeres sült cékla, zöld almás-diós salsa




Az előzőekkel ellentétben itt a krémes zeller és lassan sült cékla puhasága és édes ízei kapnak fontos szerepet, a zöldalma pedig a ropogós, frissít ízekért felel. Horváth Gábor receptje.


4. Bajor csülök káposztával és serpenyős burgonyával




Igazi nagy, őszi vacsora sörrel, savanyú káposztával és füstölt szalonnával. Nem vitás, hogy időigényes fogás, de megéri vele fáradozni! A Kis Tirol Étterem receptje. 


5. Diós-morzsás tarte




Amikor itt a frissen szedett dió, muszáj egy omlós, csokis sütiben is felhasználni! Berke Márta és Kocsis Regina süteményét ráadásul nem is nehéz elkészíteni! 


Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek