Cikkek

Magyar Konyha

2024. június 4.

eper

Térdig gázolunk az eperszezonban, amikor a legtöbben frissen fogyasztják a talán legnépszerűbb piros bogyós gyümölcsöt, de ilyenkor lehet a legeredményesebben felhasználni különféle ételek részeként is. Íme a Magyar Konyha kedvenc epres receptjei!

Az eper igazából szamóca, legalábbis a hivatalos nevén, elvileg a faeperként ismert változatot nevezik epernek, de azt meg szedernek hívja a többség. Ki érti ezt? A lényeg, hogy ezt a gyümölcsöt világszerte termesztik, imádja az élelmiszeripar, így számtalan termékben felbukkan.

A legjobb azonban, amikor frissen szedhető, ilyenkor két-három naponta érdemes szüretelni, leginkább reggel, amikor a gyümölcsöt még nem melegítették fel a napsugarak, mert ha ez megtörténik, az eper is gyorsabban romlik.

A szezon örömére a Magyar Konyhában megjelent epres receptekből szemezgetünk.


Epres-mogyorós paris-brest





Csokis-epres csoda, ropogós égetett tészában, Nábelek Zsófiától.


Vésztői tokhal, céklás paradicsomvíz, eper




A Patrióta Gyulai Kisvendéglő egykori fogása Csiszér-Nyári Katalin és Csiszér Árpád örömjátéka.


Eper-túró duett sorbet





Győrffy Árpád kedvenc gyümölcsünkkel tuningolta a túrógombócot.


Epres tejberizs sóskagranitával




Nábelek Zsófia sóskával képzelte el az epres tejberizst.



Epres, kávés desszert




Ruprecht László receptjében mézes zsendice és kávézselé a gyümölcs társasága.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek