Térdig gázolunk az eperszezonban, amikor a legtöbben frissen fogyasztják a talán legnépszerűbb piros bogyós gyümölcsöt, de ilyenkor lehet a legeredményesebben felhasználni különféle ételek részeként is. Íme a Magyar Konyha kedvenc epres receptjei!
Az eper igazából szamóca, legalábbis a hivatalos nevén, elvileg a faeperként ismert változatot nevezik epernek, de azt meg szedernek hívja a többség. Ki érti ezt? A lényeg, hogy ezt a gyümölcsöt világszerte termesztik, imádja az élelmiszeripar, így számtalan termékben felbukkan.
A legjobb azonban, amikor frissen szedhető, ilyenkor két-három naponta érdemes szüretelni, leginkább reggel, amikor a gyümölcsöt még nem melegítették fel a napsugarak, mert ha ez megtörténik, az eper is gyorsabban romlik.
A szezon örömére a Magyar Konyhában megjelent epres receptekből szemezgetünk.
Epres-mogyorós paris-brest
Csokis-epres csoda, ropogós égetett tészában, Nábelek Zsófiától.
Vésztői tokhal, céklás paradicsomvíz, eper
A Patrióta Gyulai Kisvendéglő egykori fogása Csiszér-Nyári Katalin és Csiszér Árpád örömjátéka.
Eper-túró duett sorbet
Győrffy Árpád kedvenc gyümölcsünkkel tuningolta a túrógombócot.
Epres tejberizs sóskagranitával
Nábelek Zsófia sóskával képzelte el az epres tejberizst.
Epres, kávés desszert
Ruprecht László receptjében mézes zsendice és kávézselé a gyümölcs társasága.