Receptek

Csörögefánk

Dormán Péter cukrász (Freyja) receptje

2022. január 30.
  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 4 dkg porcukor
  • 6 tojássárgája
  • 2 csipet só
  • 3 dl zsíros tejföl
  • 1 spriccelésnyi szódavíz
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű


A vajat a liszttel összemorzsoljuk, a többi összetevővel buborékos-fényesre dagasztjuk, lehetőleg kézzel, majd fél–egy órát hűtőbe tesszük.

A tésztát 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, és 6×9 cm-es rombusz formákat vágunk ki belőle.

Középen lyukat metszünk, egyik sarkát áthajtjuk a kivágott lyukon, végül nem túl forró – 180-190 fokos olajban – mind két oldalát 2-2 percig sütjük, míg aranybarna lesz.


liszt , vaj , porcukor , tojás , szódavíz , tejföl

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra