Káli Betty/Rózsavilág receptje
2025. szeptember 14.- 20 dkg vaj
- 300 g étcsokoládé
- 5 db tojás
- 1 csipet só
- 100 g cukor
- 100 g batátaliszt
- 80 g kakaópor
- rózsadzsem és rózsaszirom ízlés szerint
Az étcsokoládét a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk. Közben a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét felverjük a sóval, a sárgáját kifehéredésig keverjük a cukorral. A felolvadt vajas csokit lassan, keverés mellett a sárgájához öntjük. Ezután mehet bele a liszt és a kakaó. A végén óvatosan belekeverjük a tojásfehérjét. 180 fokra előmelegített sütőben 13 percig sütjük. (A tepsi mérete 22×38 cm.) Ha kihűlt, megkenjük a tetejét rózsalekvárral, és megszórjuk szárított vagy friss rózsaszirommal.
brownie , Rózsavilág , desszert , rózsa