Receptek

Rózsadzsemes brownie batátaliszttel

Káli Betty/Rózsavilág receptje

2025. szeptember 14.
  • 20 dkg vaj
  • 300 g étcsokoládé
  • 5 db tojás
  • 1 csipet só
  • 100 g cukor
  • 100 g batátaliszt
  • 80 g kakaópor
  • rózsadzsem és rózsaszirom ízlés szerint


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Az étcsokoládét a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk. Közben a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét felverjük a sóval, a sárgáját kifehéredésig keverjük a cukorral. A felolvadt vajas csokit lassan, keverés mellett a sárgájához öntjük. Ezután mehet bele a liszt és a kakaó. A végén óvatosan belekeverjük a tojásfehérjét. 180 fokra előmelegített sütőben 13 percig sütjük. (A tepsi mérete 22×38 cm.) Ha kihűlt, megkenjük a tetejét rózsalekvárral, és megszórjuk szárított vagy friss rózsaszirommal.

brownie , Rózsavilág , desszert , rózsa

További receptek