Receptek

Bodzás-diós nyúlmájsaláta

Fülepi Kálmán (Kami kisvendéglője) receptje

2025. április 20.

15 dkg válogatott salátalevél

20 dkg nyúlmáj só

bors

3 cl kacsazsír

4 dl házi bodzaszörp

2 fej vöröshagyma

5 szál kakukkfű

4 cl fekete balzsamecet

10 dkg dió

ADAG: 4 főre

A vöröshagymát kevés kacsazsíron lepirítjuk, majd házi bodzaszörppel felöntjük, hozzáadjuk a balzsamecetet, sót, borsot, kakukkfüvet, és addig főzzük, amíg mártássűrűségű lesz. A májat lepirítjuk, borsozzuk. Amikor a máj mindkét fele megpirult, hozzádobjuk a diót, majd a hagyma­ragut. Egy percet rottyantjuk, hogy a máj még rózsaszín maradjon, majd a saláta mellé halmozzuk.

húsvét , nyúl , nyúlmáj , dióbél , bodza

További receptek

Kapcsolódó cikkek