Davide Malizia receptje
2025. december 18.330 g gesztenyekrém
165 g kristálycukor
225 g egész tojás (3 db L-es méretű tojás)
180 g vaj (82% zsírtartalmú)
225 g liszt
9 g instant élesztő
135 g aprított gesztenye
3 g (egy csipet) Fleur de sel (vagy finom tengeri só)
![]()
Egy konyhai robotgép keverőtáljában, gépi habverővel keverjük össze a gesztenyekrémet, a kristálycukrot és az egész tojásokat.
Olvasszuk meg a vajat mikrohullámú sütőben, és adjuk hozzá az alapmasszához.
Ezután szitáljuk át együtt a lisztet és az instant élesztőt, adjuk a keverékhez, majd a csipet sót, végül a kissé belisztezett, morzsolt gesztenyét is.
Tegyük keverőgépbe a masszát és gyorsan, kb. 10 másodperc alatt dolgozzuk össze, míg homogén eleggyé válik.
A tésztát öntsük kivajazott és kilisztezett, hosszúkás püspökkenyérformába (400 g tészta/forma), és tegyük a sütőbe 165 fokon 45 percre.
A sütőből kivéve locsoljuk meg rummal ízesített cukorsziruppal, vegyük ki a formából, és rögtön, a lehető leggyorsabban hűtsük le.
Ha teljesen kihűlt, vonjuk be a süteményt étcsokoládé bevonóval és színtelen cukormázzal, hogy szép fényes legyen. Végül díszítsük kandírozott gyümölcsökkel és csokoládédekorációkkal.




