Receptek

Olasz karácsonyi gesztenyés sütemény

Davide Malizia receptje

2025. december 18.

330 g gesztenyekrém


165 g kristálycukor


225 g egész tojás (3 db L-es méretű tojás)


180 g vaj (82% zsírtartalmú)


225 g liszt


9 g instant élesztő


135 g aprított gesztenye


3 g (egy csipet) Fleur de sel (vagy finom tengeri só)



ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Egy konyhai robotgép keverőtáljában, gépi habverővel keverjük össze a gesztenyekrémet, a kristálycukrot és az egész tojásokat.

Olvasszuk meg a vajat mikrohullámú sütőben, és adjuk hozzá az alapmasszához.

Ezután szitáljuk át együtt a lisztet és az instant élesztőt, adjuk a keverékhez, majd a csipet sót, végül a kissé belisztezett, morzsolt gesztenyét is.

Tegyük keverőgépbe a masszát és gyorsan, kb. 10 másodperc alatt dolgozzuk össze, míg homogén eleggyé válik.

A tésztát öntsük kivajazott és kilisztezett, hosszúkás püspökkenyérformába (400 g tészta/forma), és tegyük a sütőbe 165 fokon 45 percre.

A sütőből kivéve locsoljuk meg rummal ízesített cukorsziruppal, vegyük ki a formából, és rögtön, a lehető leggyorsabban hűtsük le.

Ha teljesen kihűlt, vonjuk be a süteményt étcsokoládé bevonóval és színtelen cukormázzal, hogy szép fényes legyen. Végül díszítsük kandírozott gyümölcsökkel és csokoládédekorációkkal.

További receptek

Kapcsolódó cikkek