Tivadar György receptje
2018. november 15.- 8 db tojás
- 2 dl fehérbor
- 4 dl tejszín
- 4 dl tej
- 1 db vaníliarúd
- 8 ek kristálycukor
- 3 rúd fahéj
- 1 db citrom
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük és kiolajozott szilikonformába tesszük. Ezután mikróban kb. fél-egy perc alatt hőkezeljük. A fehérbort felforraljuk a fahéjrudakkal, majd hozzáadjuk a tejszínt, a tejet, a cukrot, a vaníliarúd kikapart magját és a tojássárgáját, majd folyamatos keverés mellett 84 °C-ig hevítjük vízgőz fölött. Amikor kihűlt, a tojásfehérjehabbal tálaljuk.

citrom , fahéj , vaníliarúd , tejszín , tojás , fehérbor , tej