Pintér Károly receptje
2025. április 22.- 3 kg borjúláb
- 0,3 kg sertésvelő
- 60 dkg cékla
- 20 dkg cirmos cékla
- 10 dkg torma
- 1 sonkahagyma
- 3 dl tejszín
- 1 csokor kapor
- petrezselyemzöld
- 1 citrom reszelt héja
- só
- bors
- liszt,
- tojás,
- pankómorzsa
A borjúlábat puhára főzzük. A sertésvelőt megfőzzük, majd összekeverjük a kicsontozott borjúlábbal. Hozzáadjuk a friss kaprot, petrezselyemzöldet, sót, frissen őrölt borsot, reszelt citromhéjat, finomra vágott sonkahagymát. Lepréseljük, majd hűtőben kidermesztjük. Méretre vágjuk, pankomorzsába panírozzuk, és bő olajban kisütjük. Céklapürével és tormahabbal tálaljuk.
A különböző színű céklákat ressre főzzük, majd apró kockákra vágjuk. A leeső főtt céklából krémet készítünk és lime-lével ízesítjük. Tormából és tejszínből habot készítünk, majd szifonba töltjük. Ezzel díszítjük az ételt.