Receptek

Borjúláb & velő terrine, céklatextúrák, tormahab

Pintér Károly receptje

2025. április 22.
  • 3 kg borjúláb
  • 0,3 kg sertésvelő
  • 60 dkg cékla
  • 20 dkg cirmos cékla
  • 10 dkg torma
  • 1 sonkahagyma
  • 3 dl tejszín
  • 1 csokor kapor
  • petrezselyemzöld
  • 1 citrom reszelt héja
  • bors
  • liszt,
  • tojás,
  • pankómorzsa


ADAG: 6 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A borjúlábat puhára főzzük. A sertésvelőt megfőzzük, majd összekeverjük a kicsontozott borjúlábbal. Hozzáadjuk a friss kaprot, petrezselyemzöldet, sót, frissen őrölt borsot, reszelt citromhéjat, finomra vágott sonkahagymát. Lepréseljük, majd hűtőben kidermesztjük. Méretre vágjuk, pankomorzsába panírozzuk, és bő olajban kisütjük. Céklapürével és tormahabbal tálaljuk.

A különböző színű céklákat ressre főzzük, majd apró kockákra vágjuk. A leeső főtt céklából krémet készítünk és lime-lével ízesítjük. Tormából és tejszínből habot készítünk, majd szifonba töltjük. Ezzel díszítjük az ételt.

borjúláb , cékla , terrine

Kapcsolódó cikkek