Stoller Márton receptje
2025. május 12.Tészta hozzávalók:
500 g pizzaliszt
1 csipet só
1/2 tasak szárított élesztő
250–300 ml víz (amennyit a tészta felvesz)
2 ek olívaolaj
Húsos massza hozzávalók:
300 g darált bárányhús
1 piros kápia, apróra vágva
3 szál újhagyma vagy 1/2 fej fehér hagyma, apróra vágva
sok petrezselyem (egy nagy férfimarok)
só, bors ízlés szerint
1 csapott ek paradicsompüré
1 tk gránátalmaszirup vagy balzsamecet
(a savak miatt)
Tésuzta elkészítése:
Begyúrás után lefedve állni hagyjuk egy órát, kigombócoljuk (8-10 dekás darabokra), újabb fél óráig állni hagyjuk, majd sodrófával kinyújtjuk, lehet ovális formára is.
Feltét elkészítése:
A bekevert masszát belenyomkodjuk a kinyújtott tésztába. A sütőt a legmagasabb fokozatba állítva, pizzakövön vagy vason maximum 5-6 percig sütjük. Tálaláskor pici újhagyma zöldjét szórjuk rá.