Receptek

Lahmacun, a török pizza

Stoller Márton receptje

2025. május 12.


Tészta hozzávalók:


500 g pizzaliszt


1 csipet só


1/2 tasak szárított élesztő


250–300 ml víz (amennyit a tészta felvesz)


2 ek olívaolaj




Húsos massza hozzávalók:


300 g darált bárányhús


1 piros kápia, apróra vágva


3 szál újhagyma vagy 1/2 fej fehér hagyma, apróra vágva


sok petrezselyem (egy nagy férfimarok)


só, bors ízlés szerint


1 csapott ek paradicsompüré


1 tk gránátalmaszirup vagy balzsamecet 


(a savak miatt)



ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Tésuzta elkészítése:


Begyúrás után lefedve állni hagyjuk egy órát, kigombócoljuk (8-10 dekás darabokra), újabb fél óráig állni hagyjuk, majd sodrófával kinyújtjuk, lehet ovális formára is.


Feltét elkészítése:


A bekevert masszát belenyomkodjuk a kinyújtott tésztába. A sütőt a legmagasabb fokozatba állítva, pizzakövön vagy vason maximum 5-6 percig sütjük. Tálaláskor pici újhagyma zöldjét szórjuk rá.

lahmacun , török pizza

További receptek

Kapcsolódó cikkek