Receptek

Húsos burek

Spanjevic Igor receptje

2025. november 26.
  • 500 g apróra vágott
  • pulykahús (vagy marha és bárányhús keveréke)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 3-4 ek olívaolaj vagy vaj
  • só, bors
  • 100 ml víz
  • 1 burek- vagy jufkatésztalap (vagy rétestésztalap)
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A kinyújtott burek- vagy rétestésztára terítsük rá az apróra vágott, ízesített húsos-hagymás tölteléket. A töltelékkel együtt csiga alakban tekerjük fel a tésztát. A tepsi aljára öntsünk egy kevés olívaolajat, és rendezzük el rajta a bureket. A tetejét kenjük meg felvert tojással, és a maradék olajat is öntsük rá.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, süssük a bureket 30-40 percig, amíg aranybarna lesz. Tálaljuk melegen, joghurttal vagy aludttejjel.



A karácsonyi pulykás menü támogatója a Gallicoop.

burek , húsos burek

Kapcsolódó cikkek