Rosario Simeoli, a Pomo d'Oro séfjének receptje
2025. április 17.Ropogós és enyhén keserű saláta, amely speciális cikóriafajtából készül, egyszerű szardellás vinaigrette-tel leöntve.
2 fej puntarelle (cikória)
2 gerezd fokhagyma
4-5 szardellafilé olajban
2 ek fehérborecet
4 ek extraszűz olívaolaj
só ízlés szerint
Tisztítsuk meg a puntarellét: távolítsuk el a külső leveleket, és vágjuk vékony csíkokra a belső szárakat. Áztassuk jeges vízbe egy órára, hogy a csíkok megpuhuljanak és megcsavarodjanak. Készítsük el a szardellás öntetet: zúzzuk össze a fokhagymát sóval, adjuk hozzá a szardellafiléket, ecetet és olívaolajat, majd keverjük jól össze. Csöpögtessük le a puntarellét, és forgassuk össze az előkészített öntettel. Pirítósra rétegezve isteni eledel.
puntarelle , cikória , saláta , Róma