Receptek

Puntarelle alla romana

Rosario Simeoli, a Pomo d'Oro séfjének receptje

2025. április 17.


Ropogós és enyhén keserű saláta, amely speciális cikóriafajtából készül, egyszerű szardellás vinaigrette-tel leöntve.


2 fej puntarelle (cikória)

2 gerezd fokhagyma

4-5 szardellafilé olajban

2 ek fehérborecet

4 ek extraszűz olívaolaj

só ízlés szerint



ADAG: 4 főre

Tisztítsuk meg a puntarellét: távolítsuk el a külső leveleket, és vágjuk vékony csíkokra a belső szárakat. Áztassuk jeges vízbe egy órára, hogy a csíkok megpuhuljanak és megcsavarodjanak. Készítsük el a szardellás öntetet: zúzzuk össze a fokhagymát sóval, adjuk hozzá a szardellafiléket, ecetet és olívaolajat, majd keverjük jól össze. Csöpögtessük le a puntarellét, és forgassuk össze az előkészített öntettel. Pirítósra rétegezve isteni eledel.

puntarelle , cikória , saláta , Róma

Kapcsolódó cikkek