Indigo Étterem receptje
2025. február 16.Hozzávalók a pácolt hús elkészítéséhez:
200 g joghurt
40 ml mustárolaj
20 g őrölt deggi csili
80 g gyömbér-fokhagyma paszta
8 g só
20 g őrölt kömény
20 g őrölt koriander
800 g csirkemell
Hozzávalók a mártás elkészítéséhez:
2l víz
1 kg héj nélküli, felkockázott friss paradicsom
400 g vöröshagyma
320 g kesudió
4 g zöld kardamom
4 g babérlevél
120 g dinnyemag
8 g fahéjrúd
Hozzávalók a befejezéshez:
80 ml olaj
4 g garam masala
8 g kasoori methi gyömbéres fokhagymapaszta
20 g őrölt kömény
20 g őrölt koriander
40 g méz
40 g tejszín
60 g vaj
Pácolás
Egy tálba tegyük bele a felkockázott csirkemelleket. Keverjük össze a joghurtot, a mustárolajat, az őrölt deggi csilit, a sót, a gyömbéres fokhagymapasztát, az őrölt köményt és az őrölt koriandert. Alaposan dolgozzuk el a csirkén, és hűtőben lefedve, hagyjuk pihenni egy éjszakán át, hogy a fűszerek jól átjárják a húst.
Mártás
Egy edényben forrósítsunk fel 2 liter vizet. Adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, a friss paradicsomot, a kesudiót, a zöld kardamomot, a babérlevelet, a dinnyemagot és a fahéjrudat. Forraljuk a mártást 2 órán keresztül, majd turmixoljuk össze a hozzávalókat. Turmixolás előtt a babérleveleket vegyük ki a mártásból, vagy használjuk őrölt formában.
Befejezés
Egy másik serpenyőben hevítsünk olajat, majd adjunk hozzá gyömbéres fokhagymapasztát. Melegítsük fel, majd hagyjuk kihűlni. Következő lépésként adjunk hozzá őrölt köményt, őrölt koriandert, garam masalát, sót, kasoori methit, zöld kardamomport és mézet, majd keverjük össze mindezt a korábban elkészített mártással. Főzzük a mártást, amíg sűrű lesz, majd adjuk hozzá a sült csirkét, és hagyjuk forrni. Végül keverjünk tejszínt és vajat a mártásba.
Tálalás
Szedjük a vajas csirkét a mártással egy tálba, köretként kínáljunk hozzá rizst vagy indiai lepénykenyeret. Csirkemell helyett paneert is használhatunk, így vegetáriánus változatban is elkészíthetjük ezt az ételt.