Receptek

A Bagossy Brothers kedvenc levese

Bagossy Brothers receptje

2025. január 6.

Churutos laskaleves szárított vargányával


2 marék szárított vargánya

1 ek szárított vagy friss churut

250 g szélesmetélt (laskatészta)

5 l hús/csont alaplé

3 közepes sárgarépa

2 petrezselyemgyökér

2 dl főzőtejszín

olaj

bors

ADAG: 6 főre

A szárított vargányát enyhén sós vízbe áztatjuk, amíg megpuhul. 

A sárgarépát és a petrezselymet apróra vágjuk, megdinszteljük, majd felöntjük az alaplével. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a leveshez a vargányát, és az egészet puhára főzzük. A levesből kimerünk 0,5 l forró levet, csomómentesen elkeverjük benne a churutot (petrezselyemzöldből, aludttejből és tejfölből főzött, savanykás, örmény fűszer), majd hozzáadjuk a leveshez.

A tejszínt szintén a levesbe keverjük. A szélesmetéltet külön edényben megfőzzük. Tálaláskor a tányérba kanalazott főtt tésztára merjük a forró levest.

churut , churutos , laskaleves , vargánya , gomba

Kapcsolódó cikkek