Bagossy Brothers receptje
2025. január 6.Churutos laskaleves szárított vargányával
2 marék szárított vargánya
1 ek szárított vagy friss churut
250 g szélesmetélt (laskatészta)
5 l hús/csont alaplé
3 közepes sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
2 dl főzőtejszín
olaj
só
bors
A szárított vargányát enyhén sós vízbe áztatjuk, amíg megpuhul.
A sárgarépát és a petrezselymet apróra vágjuk, megdinszteljük, majd felöntjük az alaplével. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a leveshez a vargányát, és az egészet puhára főzzük. A levesből kimerünk 0,5 l forró levet, csomómentesen elkeverjük benne a churutot (petrezselyemzöldből, aludttejből és tejfölből főzött, savanykás, örmény fűszer), majd hozzáadjuk a leveshez.
A tejszínt szintén a levesbe keverjük. A szélesmetéltet külön edényben megfőzzük. Tálaláskor a tányérba kanalazott főtt tésztára merjük a forró levest.
churut , churutos , laskaleves , vargánya , gomba