Pintér Károly receptje
2025. április 25.- 3 kg kacsacomb
- 1 kg kacsazsír
- só
- feketebors
- 1 dkg rozmaring
- 1 dkg kakukkfű
- 2 0 dkg vöröshagyma
- 2 dkg fokhagyma
- 20 dkg lencse
- 5 dkg mustár
- babérlevél
- 60 dkg burgonya
- 20 dkg vaj
- 5 db tojás
- 20 dkg fekete lencse
- 20 dkg vörös lencse
- 20 dkg szójabab
A kacsacombokat megtisztítjuk, majd 10%-os sóoldatba tesszük egy órára. Kivesszük, frissen őrölt borssal megszórjuk, kacsazsírban konfitáljuk 85 fokon, 12 órán keresztül. A zsírból kivéve 225 fokos sütőben ropogósra pirítjuk.
Főtt-áttört burgonyából vaj, tojássárgája, só és liszt hozzáadásával tésztát készítünk, majd gnocchikat formázunk. Forrásban lévő vízben kifőzzük, és kacsazsíron megpirítjuk.
A különböző színű lencséket megfőzzük - egy keveset félreteszünk - majd a szintén főtt szójababbal összekeverve, friss fűszernövényekkel, újhagymával és vajjal kikeverve ragut készítünk.
A félretett lencsét mustárral és frissen facsart citromlével pikánsra ízesítjük, pürésítjük és vajjal kikeverjük.