Receptek

Kacsacomb, pirított gnocchi, lencse-edamme ragu, lencsefőzelék-veluté

Pintér Károly receptje

2025. április 25.
  • 3 kg kacsacomb
  • 1 kg kacsazsír
  • feketebors
  • 1 dkg rozmaring
  • 1 dkg kakukkfű
  • 2 0 dkg vöröshagyma
  • 2 dkg fokhagyma
  • 20 dkg lencse
  • 5 dkg mustár
  • babérlevél
  • 60 dkg burgonya
  • 20 dkg vaj
  • 5 db tojás
  • 20 dkg fekete lencse
  • 20 dkg vörös lencse
  • 20 dkg szójabab
ADAG: 8 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A kacsacombokat megtisztítjuk, majd 10%-os sóoldatba tesszük egy órára. Kivesszük, frissen őrölt borssal megszórjuk, kacsazsírban konfitáljuk 85 fokon, 12 órán keresztül. A zsírból kivéve 225 fokos sütőben ropogósra pirítjuk.

Főtt-áttört burgonyából vaj, tojássárgája, só és liszt hozzáadásával tésztát készítünk, majd gnocchikat formázunk. Forrásban lévő vízben kifőzzük, és kacsazsíron megpirítjuk.

A különböző színű lencséket megfőzzük - egy keveset félreteszünk - majd a szintén főtt szójababbal összekeverve, friss fűszernövényekkel, újhagymával és vajjal kikeverve ragut készítünk.

A félretett lencsét mustárral és frissen facsart citromlével pikánsra ízesítjük, pürésítjük és vajjal kikeverjük. 

lencse , kacsacomb , konfitált kacsacomb

Kapcsolódó cikkek