Receptek

A karácsonyi menü halas fogása

Erhardt Zoltán receptje

2024. december 18.

64 dkg fogasfilé

0,25 dl olívaolaj

1,5 dkg só

60 dkg burgonya

8 dkg vaj

1,5 dkg só

1 csipet szerecsendió

2 db tojás

40 dkg vegyes halcsont

0,5 dl olívaolaj

4 dkg póréhagyma

4 dkg salottahagyma

4 dkg édeskömény

4 dkg angolzeller

6 dkg csiperkegomba

1 db babérlevél

3 ág kakukkfű

2 dl tejszín

4 dkg vaj

1 db citrom

1 tk kukoricakeményítő

2 dl Chardonnay

24 dkg héj nélküli garnéla

2 dkg vaj

16 dkg shimeji gomba

1 cikk citrom

0,5 dkg só

1 csipet bors






ADAG: 4 főre


A fogasfilét beirdaljuk, sózzuk, és kevés olívaolajon a bőrét ropogósra pirítjuk. 185 fokos sütőben 5 perc alatt készre sütjük, majd pihentetjük.

A burgonyát sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, összetörjük, majd vajjal, frissen reszelt szerecsen dióval jól kihabosítjuk. Egész tojást adunk hozzá, és vajazott szilikonformába töltjük. 175 fokon 25 percig szép aranysárgára sütjük.

A halcsontot 200 fokos sütőben sütjük 15 percig, a levét leöntjük.

Olívaolajon lepirítjuk a salotta- és a póréhagymát. Hozzáadjuk az édesköményt, gombát, zellert, babért, kakukkfüvet. Az egészet jól összedinszteljük a sült csonttal. Fehérbort öntünk bele, majd visszaredukáljuk. Felöntjük vízzel és 30 percig főzzük. Leszűrjük, tejszínt, reszelt citromhéjat adunk hozzá. Keményítővel sűrítjük, vajjal montírozzuk.

A rákot a felforrósított vajon pirosra sütjük. A visszamaradt zsiradékban átforrósítjuk a gombát, kevés citromlevet facsarunk hozzá, sóval, borssal ízesítjük. 





karácsony , fogasfilé

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek