Receptek

Karácsonyi klasszikusok: a töltött káposzta

Erhardt Zoltán receptje

2024. december 15.

56 dkg sertésdagadó

8 dkg rizs

10 dkg vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 csapott ek fűszerpaprika

1 csapott kk őrölt kömény

őrölt feketebors, ízlés szerint (1/2 kk)

3 dkg só

6 dkg sertészsír

40 dkg savanyított apró káposzta

4 dkg sertészsír

12 dkg békési kolbász

1 csapott ek fűszerpaprika

2 db babérlevél

8 szem egész bors

4 kis ág borsikafű

¼ kávéskanál egész kömény

1 csapott ek liszt

1,6 dl tejföl



ADAG: 4 főre


A dagadót ledaráljuk. A finomra vágott vöröshagymát lepirítjuk, majd a fűszerekkel és a nyers rizzsel összekeverjük. A vastagabb erektől megszabadított, savanyított káposztalevelekbe töltjük, jó szorosan.


A lábost kizsírozzuk. Az aljára tesszük az apró káposztát és a fűszereket. A töltelékeket szorosan egymás mellé állítjuk, közéjük füstölt kolbászt teszünk. Így rétegezzük. A tetejét megszórjuk liszttel, fűszerpaprikával. Felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.


Előmelegített, 160 fokos sütőben 2,5 óra alatt készre sütjük.


Tálaláskor tejfölt adunk hozzá. 

További receptek

Kapcsolódó cikkek